ΠΟΜΙΔΑ: Ασύλληπτες επιβαρύνσεις από τον πρόσθετο ΕΝΦΙΑ! Παραδείγματα και υπόδειγμα για «Ενδικοφανείς προσφυγές» έως τις 10.6.2022

Print Friendly, PDF & Email

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών από την Αττική, αλλά και άλλα μέρη της χώρας, για πολλαπλασιασμό του φόρου του ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες από όλη τη χώρα που έχουν δικαιώματα σε ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ το καθένα, σε σχέση με τους ιδιοκτήτες που κατέχουν ίσης συνολικής αξίας περιουσία, αλλά κατανεμημένη σε περισσότερα ακίνητα μικρότερης αξίας, αλλά και όσους έχουν περιουσία που υπερβαίνει τις 500.000€ !

Η κατάσταση δεν διορθώνεται με την «πυροσβεστική»  απαλλαγή μεριδίων οικοπέδων έως 5% που αφορά ελάχιστο αριθμό ιδιοκτητών, και, σε συνδυασμό με την τεράστια άνοδο των αντικειμενικών αξιών, αφήνει έκθετους σε δημευτική υπερ-φορολόγηση δεκάδες χιλιάδες άλλους, οι οποίοι καλούνται να χρηματοδοτήσουν με αιματηρό τρόπο τις μειώσεις των υπολοίπων…


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ “ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” κατά των πράξεων Διοικητικού Προσδιορισμού του νέου ΕΝΦΙΑ, όπως και εν συνεχεία οι προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, ασκούνται μεμονωμένα και ατομικά από κάθε ενδιαφερόμενο, και δυστυχώς όχι ομαδικά ή από την ΠΟΜΙΔΑ, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν…

Η ΠΟΜΙΔΑ αναδεικνύει το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να διορθώσει τις αντισυνταγματικές κατά την άποψή της διατάξεις του νέου ΕΝΦΙΑ, ενημερώνει με την ανάρτηση αυτή και τις ανακοινώσεις της κάθε ενδιαφερόμενο για την ισχύουσα διαδικασία και τις υπάρχουσες δυνατότητες, και τέλος θέτει στη διάθεσή τους υπόδειγμα «ενδικοφανούς προσφυγής».

Δεν παροτρύνει ούτε αποτρέπει κανέναν από τη διαδικασία αυτή, η οποία ούτε σύντομη, ούτε ανέξοδη, ούτε ασφαλής είναι ως προς την αποτελεσματικότητά της.

Συνεπώς το τι θα πράξει ο καθένας θιγόμενος, είναι καθαρά στην κρίση του, και του νομικού του συμπαραστάτη…


Όπως τονίσαμε, οι ρυθμίσεις αυτές παραβιάζουν το άρθρο 4 του Συντάγματος που ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες συμμετέχουν στα δημόσια βάρη χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους, πράγμα που επεσήμανε στην έκθεσή της και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Επίσης παραβιάζουν και το άρθρο 21 για την προστασία της οικογένειας δεδομένου ότι εισάγουν στοχευμένη βαρύτατη υπερ-φορολόγησης της οικογενειακής περιουσίας, φορολογώντας κάθε μέλος της – εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτη, υπολογίζοντας αυξητικό συντελεστή σαν να είναι ο καθένας ιδιοκτήτης ολοκλήρου του ακινήτου.

η συνέχεια στο http://www.pomida.gr με παραδείγματα, υπόδειγμα ενδικοφανούς προσφυγής και απόφαση του Σ.Τ.Ε. για παρόμοια περίπτωση.